Gepost op

Welkomstmail – Zorg voor een professionele indruk

Je hebt de kans om een professionele indruk te maken met je eerste email. Maak gebruik van een mail template om je welkomstmail een verpletterende indruk achter te laten bij je nieuwe nieuwsbrieflezer!

Helaas zien we dat dit niet vaak gebeurd. Bij veel aanmeldingen krijgen we een “platte” mail als bevestiging van onze inschrijving.


Welkomstmail is de eerste indruk van uw bedrijf

 E-mailmarketing is niet meer weg te denken als marketing kanaal. Maar waarom benutten we niet alle mogelijkheden? We steken veel tijd in acties om nieuwe aanmelders te krijgen voor de online nieuwsbrieven, dus zorg voor een goede eerste indruk. Op het moment een nieuwe inschrijver zich aanmeldt voor uw nieuwsbrief is er interactie vanuit de inschrijver.

Benut het momentum. De inschrijver heeft bewust gekozen voor interactie. Stuur direct een geweldige welkomst-email eventueel aangevuld met een duidelijk call-to-action die bijvoorbeeld aanzet tot kopen, verder lezen, updaten van het eigen profiel, etc. Er is contact, houdt dit zo lang mogelijk vast!

Tips voor welkomstmail

1) Welkomstmail template

Zorg voor herkenning door gebruik te maken van een opmaak die past bij de huisstijl en website door het design ook in deze welkomstmail template te verwerken.

2) Integreer Social Media

Geef aan hoe nieuwe abonnees contact met je op kunnen nemen via social media. Hiermee geef je gelijk de mogelijkheid om kennis te maken met je bedrijf. De welkomstmail heeft immers een hogere CTR (Click-through-rate) – zoals hierboven beschreven – dan alle andere bulkmails.

3) Informatie geven

Een welkomstmail wordt veelal ingesteld door een autoresponder. Geef informatie aan je lezers welke mailings en inhoud je ze gaat versturen. Nieuwe blogs / nieuwsberichten of social posts kan je als RSS in de mailtemplate van je welkomstmail verwerken. Op deze manier kan meteen de nieuwste informatie gedeeld worden. Dit geeft een hogere CTR en je kunt gelijk beginnen met het aanvullen van het klantprofiel door bijvoorbeeld klikgedrag.

Conversieverhoging realiseren door een kortingscoupon toe te voegen in de welkomstmail

4) Maak een persoonlijke welkomstmail

In het voorbeeld hierboven ben ik niet aangesproken met mijn eigen naam. Tijdens de inschrijving heb ik immers enkel mijn mailadres opgegeven. Geef de mogelijkheid bij de nieuwsbrief inschrijving om ook een naam in te vullen. Je zou er voor kunnen kiezen de naam voor het @-teken gebruiken in de aanhef, maar ga hier voorzichtig mee om.

Verbeter de eerste kennismaking

Door een combinatie van een mooi ontworpen mail template, bedrijfsinformatie of productinformatie kun je meer branding, conversieverhoging, loyaliteit en traffic naar je website genereren. Neem het opstellen en ontwerpen van een welkomstmail mee in de online marketingstrategie om ook uw nieuwe abonnees hartelijk te verwelkomen!

Bron: Welkomstmail is de meest gelezen email