Gepost op

Meer boekingen door beoordelingen

Meer boekingen realiseren of de reserveringen tijdig ontvangen is voor elke recreatie-ondernemer een taak om te verbeteren. TripAdvisor neemt elk half jaar een enquête af bij grote aantallen reizigers en recreatiebedrijven. Dit jaar is het enquête onderzoek gehouden onder 61.000 recreatiebedrijven en reizigers wereldwijd.

Eind April zijn hiervan de cijfers en trends gepresenteerd door TripAdvisor.

Meer boekingen door online beoordeling

Er zijn verschillende manieren om meer boekingen te verkrijgen. Reizigers hebben aangegeven dat de keuze voor een vakantie accommodatie gebaseerd wordt op online beoordelingen (65%) en persoonlijke aanbevelingen van bijvoorbeeld vrienden, familie of kennissen (48%).

De uiteindelijke trechter voor het verkrijgen van meer beoordelingen bij de recreatiebedrijven is weergegeven in een top 5:

  1. Online beoordelingsplatform (bijvoorbeeld TripAdvisor, Zoover, Booking.com)
  2. Emailmarketing
  3. Gastenboek
  4. Links (Widgets) op de site
  5. Promotiekaartjes op de servicebalie

Vakantiebudget

Wat interessant is om te zien, is dat er verschillende ideeën zijn over de vakantiebestedingen in 2014 tussen de toeristen en de recreatiebedrijven. De Europese toeristen zijn positief over de uitgaven en accommodatievoorzieningen voor een vakantie in 2014.

Ondanks de huidige economische malaise, geven de reizigers aan dat verwachten meer vakantiebudget ter beschikking te hebben. Het vakantiebudget zal zelfs 20% hoger uitvallen dan in 2013. Het verrassende is dat 44% van de recreanten denkt dat toeristen minder geld gaat spenderen tijdens de vakantieperiode van 2014.

De reizigers willen in 2014 niet bezuinigen op hun vakantiebesteding zoals in voorgaande jaren. Men heeft gespaard om te gaan genieten van een wel verdiende vakantie en geeft aan vertrouwen te hebben in het herstel van de economische situatie.

Recreatiebedrijven en accommodatie

66% van de recreatiebedrijven geeft aan positief te zijn over 2014. 49% van de Europese hotels, campings en parken verhoogt de prijzen van hun accommodaties. Wereldwijd ligt dit percentage op 52%.

De keuze van de reiziger om een accommodatie te boeken heeft volgens 94% van de ondervraagden te maken met de verhuurprijs. Van de recreatiebedrijven denkt maar liefst 52% dat de verhuurprijzen van invloed zijn op de boekingen.

Boekingen verhogen

Er zijn online verschillende mogelijkheden om het aantal boekingen te verhogen. In de onderstaande tabel is duidelijk het verschil te zien tussen de ervaring van de reiziger en de recreatiebedrijven.

Middel Reizigers Recreatiebedrijven
Aanbiedingen 44% 4%
Voorzieningen 77% 25%
Eerdere ervaring 86% 33%
Online beoordelingen 89% 64%

Meer boekingen verkrijgen met email marketing

E mail-marketing is een goed middel om beoordelingen te verkrijgen over uw accommodatie. Voor, tijdens en na het verblijf kunt u verschillende gegevens over uw reiziger verzamelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de reiziger bij thuiskomst automatisch (autoresponder) een bericht te versturen en te vragen naar hem/haar bevindingen. U kunt bijvoorbeeld vragen hoe zij de accommodatie hebben ervaren, wat ze van de faciliteiten vonden en of de omgeving naar wens was.

De meeste online beoordelingswebsites hebben verschillende mogelijkheden. Zo zijn er widgets die verwijzen naar uw bedrijfspagina waar u alle beoordelingen kunt verzamelen.

Wilt u meer online beoordelingen ontvangen?

Wilt u ondersteuning bij het opstellen van een e-mail marketingcampagne’s om meer reviews te verkrijgen op beoordelingssites zoals Zoover, TripAdvisor en Booking.com? Neemt u dan vrijblijvend contact op.

Bron: TripAdvisor.co.uk